2014-09-17 16:45:30• hírek • Szatmar.ro

Kétszáz eurót utasított vissza

A közrendért felelős hatóságok kedden fokozott ellenőrzéseket tartottak a megyeszékhelyen, a régi központban, a sugárúton, a Lucian Blaga sugárúton a tanintézmények közelében. Az ellenőrzés során 32 pénzbírságot szabtak ki összesen 9600 lej értékben.

Dícséretes, nem mindennapi esetről olvashatunk beszámolót a Szatmár Megyei Rendőrség közleményében: egy szatmári rendőr kétszáz euró kenőpénzt utasított vissza.

Egy 48 éves szatmárnémeti hölgy 200 eurót ajánlott fel a közlekedési rendőrség egyik munkatársának, amennyiben eltekint az általa elkövetett közlekedési vétségtől. A kenőpénzt felajánló hölgynek anyagi kárt okozó közlekedési vétség miatt kellett jelentkeznie a rendőrségen.

Az esetet súlyosbította, hogy a hasonló baleseteket követően legkésőbb másnap közölni kell a személyes adatokat, illetve a baleset körülményeit, azonban ő ezt elmulasztotta.

Amikor pénzzel próbálta „elsimítani" az esetet, a rendőr a Szatmár Megyei Korrupcióellenes Ügynökség felügyelőihez fordult. Végül az érintett sofőr 4 büntetőpontot kapott, illetve 360 lejre bírságolták, vezetői engedélyét pedig 30 napra bevonták. A kétszáz eurót a hatóság lefoglalta az ügy lezárásáig. Megvesztegetés alapos gyanújával eljárás indult a hölgy ellen, aki a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: